Kuningatar Poweriina Suuren itsenäisyyspäivän puhe

Kuningatar Poweriina Suuren itsenäisyyspäivän puhe 6.12.2020

Rakkaat kansalaiset. Kuten tiedätte, minulla on pitkä kokemus kuningattaren tehtävistä. Ensimmäisen kerran astuin kuningattaren vastuulliseen rooliin jo joulukuussa 2008. Tuolloin vastuullani oli Prinsessa Ruususen valtakunta ja fiktiivinen hallituskauteni kesti reippaasti yli sata vuotta. Sittemmin olen toiminut kuningattarena myös Joutsenlammen maailmassa sekä hallinnut Lumikin ja seitsemän kääpiön valtakuntaa. Vuonna 2010 olin Herttakuningatar Liisan ihmemaassa. Viime aikoina olen vahvistanut osaamistani kuningattarena seuraamalla huolellisesti tällä hetkellä tapetilla olevaa The Crown -sarjaa. Ja koska Kuningatar on jumalasta seuraava, olen opiskellut ahkerasti teologiaa.

Tällä kokemuksilla ja näillä valtuuksin olen nimittänyt itseni kuningatar Poweriina Suureksi ja siinä roolissa pidän tämän itsenäisyyspäivän puheeni.

Elämme historiallista aikaa, sillä kenenkään meistä ei tänään tarvitse kadehtia niitä jotka ovat saaneet kutsun Saulin ja Jennin järjestämiin Linnan Juhliin, koska epidemian vuoksi perinteisiä juhlia ei pidetä. Juuri senkin vuoksi nämä Kuningatar Poweriina suuren juhlat nousevat tärkeään rooliin. Näihin juhliin voivat osallistua myös ne, jotka muuten olisivat seisoskelleet tylsistyneinä presidentinlinnassa.

Koko kansa juhlii tänään linnassa, sillä: kotini on linnani. Kuningatar Poweriina Suurikin on tänään ihan vaan kotona. Poweriinan Suuri on itse asiassa ollut ihan vaan kotona jo kymmenen kuukautta. Valtiovierailut tapahtuvat olohuoneen, keittiön ja makuuhuoneen välillä. Välillä kuningatar edustaa vessassa.

Ja sitten valtiollisiin asioihin:

Tämä vuosi oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että Uusimaa saavutti lyhytaikaisen itsenäisyyden. Koronan rauha solmittiin 28.3.2020. Koronan rauhan ajaksi Uusimaan alue erotettiin muusta Suomesta.  Itsenäisyyden aika kesti kaksi ja puoli viikkoa. Uudenmaan alueen rajavalvonta oli tehokkaampaa kuin yhdelläkään Suomen rajalla on koskaan aikaisemmin ollut. Siksi myös Uudenmaan maakuntalauluna oli väliaikaisesti Matin ja Tepon biisi: Et voi tulla rajan taa.

Uusimaa yhdistettiin sittemmin takaisin muuhun Suomeen ja tauti jatkoi leviämistään. Pian sen jälkeen eduskunnassa alkoi kisa siitä, olisiko maskeja pitänyt käyttää jo keväällä ja kuka pimitti mitäkin tietoa keneltäkin. Sylkeä varmaan vaihtui siinäkin sanaharkassa, mutta sen enempää en edes kuningattarena halua puuttua Suomen valtion politiikkaan.

Tänä vuonna olemme olleet todella itsenäisiä. Itsenäisyyspäivä on monelle myös yksinäisyyspäivä, jonon jatkona aikaisemmille yksinäisyyspäiville. Toivotan voimia teille, jotka koette itsenne yksinäisiksi. Toivotan voimia myös teille, jotka tunnette olonne epävarmoiksi talouden heilahtelujen vuoksi ja teille, jotka olette joutuneet koronan vuoksi lomautetuksi tai kokonaan ilman työtä. Tilanne on kova myös yrittäjille. Siunausta ja voimaa teille kaikille.

Mutta toivon ja ilon kuningattarena haluan luoda positiivisen katseen tulevaisuuteen. Korona kotoilu on varmasti tuottanut monelle huolta ja yksinäisyyttä, mutta tilanne tarjoaa myös mahdollisuuden uuteen ajatteluun. Kun kaikki sosiaalinen toiminta lopetetaan ja yhteys muihin ihmisiin tapahtuu pelkästään verkossa, opimme ymmärtämään, miten tärkeitä me ihmiset toisillemme olemme.

Kun se, mitä aiemmin pidimme itsestään selvyytenä, otetaan pois, niin pienten arkisten asioiden arvostus kasvaa. Kun Teatteri, ravintolat, liikuntaharrastukset ja kaikki sosiaalinen toiminta kielletään, niin avaamme silmämme sille, miten tärkeää sosiaalinen elämä on ja kuinka arvokkaita asioita voimme tarjota toisillemme olemalla yhdessä.

Koronakriisi on voinut toisaalta myös helpottaa monen ihmisen elämää ja tarjonnut arkeen rauhaa ja tervetullutta vapaa-aikaa. Moni meistä on pakon edessä joutunut hyppäämään ulos oravanpyörästä, eikä se ole aina huono asia. Tilanteen ansiosta meille on kenties jäänyt enemmän aikaa olla läheistemme kanssa. Me olemme saaneet myös aikaa itsellemme. Kun maailma pysähtyy voimme itsekin pysähtyä ja antaa sielullemme tilaa hetkisen hengähtää.

Jokaisessa tilanteessa voimme nähdä hyvää, jos niin tahdomme. Demokritoksen sanoin: ”Se on onnellinen, joka ei sure mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä mitä hänellä on.”

Näillä positiivisilla ja kannustavilla sanoilla Kuningatar Poweriina Suuri toivottaa koko Suomen valtakunnalle oikein hyvää ja siunattua itsenäisyyspäivää!  

Riina Laurila

6.12.2020

Julkaistu Poweriinan blogissa 7.12.2020

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: