Enkeli Lidlin kassalla

Photo by Lisa on Pexels.com

Kävin pari päivää sitten Lidlissä ruokaostoksilla. Olin ladannut kaikki ostokset hihnalle ja kassa oli piippauttanut ne läpi. Aloin kaivaa kassiani, ja kuinkas ollakaan, kukkaroa ei siellä ollut. Mietin, että eipä tässä auta muu, kuin latoa ostokset kassiin ja tulla myöhemmin hakemaan ne – kukkaron kera. Surkuttelin ääneen, että mitäköhän mun pakasteille käy, kun kukkaron hakeminen kotoa vie ainakin parikymmentä minuuttia.

Yhtäkkiä kassan viereen ilmestyi nainen, joka sanoi: ”Haluatko, että lainaan sinulle rahat ostoksiisi? Minulla on myös joskus käynyt samoin, ja se on todella ärsyttävää, kun joutuu palaamaan kauppaan uudelleen tavaroita hakemaan. Minulla sattuu juuri sopivasti olemaan käteistä rahaa mukana. Vaihdetaan puhelinnumeroita, niin voit maksaa sen minulle takaisin sitten kun sinulle sopii.”

 ”Sä olet enkeli!” -sanoin kiitollisena ja helpottuneena. Velan takaisin maksukin onnistui heti kaupan pihalla MobilePay -sovelluksen avulla. Sovellus kun ei itsessään toiminut tässä kaupassa maksuvälineenä.

Matteuksen evankeliumissa sanotaan: ”Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.” Tämä kristillisen etiikan kultainen sääntö toteutui tuossa teossa, jonka tämä ihminen minulle teki. Tämä raamatunkohta tuli välittömästi mieleeni, kun sain pyytämättä apua ikävässä tilanteessa.

Me ihmiset voimme olla enkeleitä toisillemme – kuten laulaa Jope Ruonansuu. Pienellä hyvällä teolla on suuri vaikutus. Tämä kokemus vahvisti sitä ajatusta, että vilpitön hyvä teko tuo hyvän mielen sekä auttajalle että autetulle.

Riina Laurila,

17.10.2021

Kuva: Kristiina Laine

Poweriinan blogi on balettitanssijan ja teologian maisterin, Riina Laurilan blogi, jossa Riina kirjoittaa jokaisen kuukauden 17. päivä jostain arkielämän teemoista, kiinnostavista tapahtumista, henkilöistä tai asioista.

Riina pohtii asioita toisinaan tieteellisin tai taiteellisin silmin, toisinaan taas ilon ja huumorin kautta. Tämä blogi on saanut alkunsa kirjoittamisen ilosta ja halusta pohtia asioita. Riina lähestyy asioita joskus spontaanisti ihmetellen ja toisinaan syvällisesti analysoiden.

Forrest Gumpia mukaillen: ”Poweriinan blogi on kuin suklaarasia – Et koskaan tiedä mitä saat.”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: